DODIK SE OGLASIO O PRETRESIMA I HAPŠENJIMA U BANJOJ LUCI: "Zašto su odabrali današnji dan..."

Poručio je da “svako ko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba da bude procesuiran”.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 4

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je današnju policijsku akciju u Banjoj Luci i hapšenja u vezi sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije virusa korona.

Poručio je da “svako ko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba da bude procesuiran”.

Međutim, dodao je da je nejasno zašto su za hapšenja odabrali današnji dan – “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”. On je rekao da bi volio da se dokaže da su hapšenja opravdana, ali da će biti veoma kritičan ako se pokaže da je u pitanju zloupotreba pravosudnog sistema.

Rekao je da bi se u slučaju da se pokaže da su u pitanju zloupotrebe to značilo skrnavljenje pravosudnog sistema.

Ipak, tvrdi da “postoje indicije da bi se moglo raditi o zloupotrebi”, penosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...