ZANOĆIO KAO "INFORMER", OSVANUO KAO "AVAZ": Kako su se Radočićevi i Vučićevi mediji našli na istoj strani "Srpskog sveta"?

Da "Informer" ne ostane usamljen, pobrinuo se Vučićev advokat u BiH - "Dnevni avaz". Sa istom intencijom i nešto drugačijim pristupom ovaj medij pod "savjetničkom" palicom lidera SBB-a Fahrudina Radončića, sa danom zakašnjenja na naslovnici printanog izdanja poručio je kako je "Komšić ljut i na Merkel" i konstatovao da je to "štetočinska politika samoizolacije".

  • Mini market

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 2

Političko i ekonomsko ovladavanje Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom nije tajna i odavno je visoko na agendi režima Aleksandra Vučića. Za ovaj plan našao je saveznika u albanskom premijeru Edi Rami, koji ima istovjetne ciljeve samo drugačije mete.

Vučić i njegov režim u tome cilju služe se svim raspoloživim demokratskim i nedemokratskim sredstvima, počev od upotrebe Srpske pravoslavne crkve u političke ciljeve, što je vidljivo na primjeru Crne Gore, preko podrivanja BiH kroz podršku marionetskom režimu Milorada Dodika u manjem bh. entitetu, zatim hapšenja i progone građana BiH, te na kraju do zagovaranja tzv. Otvorenog Balkana (zajedno sa Ramom) kao sredstva ekonomskog porobljavanja u korist srbijanske državne ekonomije.

Također nije tajna ni to da je u posljednjoj deceniji zvanični Berlin pružao snažnu podršku Vučićevoj agendi, što je potvrdila i oproštajna posjeta njemačke kancelarke.

Nakon jučerašnjeg sastanka u Predsjedništvu BiH sa Visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom, predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić, poručio je da na Balkanu ne može biti ničijeg gazdovanja, pa ni Vučićevog i srbijanskog, dodavši da je odlazeća njemačka kancelarka oproštajnom posjetom Beogradu u tome smislu pružila podršku Vučiću.

Na ove Komšićeve konstatacije burno je reagovala Vučićeva medijska kandžija – tabloid "Informer". Ovaj tabloid koji djeluje po direktnim instrukcijama srbijanskog predsjednika i njegovog kabineta otvoreno je poručio da je "bahati Komšić javno isprozivao Merkelovu zbog podrške Vučiću" i da "ovakav blam Balkan i Evropa nisu videli".

Da "Informer" ne ostane usamljen, pobrinuo se Vučićev advokat u BiH - "Dnevni avaz". Sa istom intencijom i nešto drugačijim pristupom ovaj medij pod "savjetničkom" palicom lidera SBB-a Fahrudina Radončića, sa danom zakašnjenja na naslovnici printanog izdanja poručio je kako je "Komšić ljut i na Merkel" i konstatovao da je to "štetočinska politika samoizolacije". Valjda od "Srpskog sveta"!?

Da se iz gornjeg teksta ne zaključi kako "Dnevni avaz" zna biti produžena ruka "Informera" već nekada preuzima i ulogu protagoniste Vučićevih ideja, podsjećamo da je jučer, odmah nakon sastanka u Tirani, ovaj medij požurio da falsificira izjave Angele Merkel o "Otvorenom Balkanu" i prilagodi ih potrebama Vučićevog režima, o čemu smo već pisali.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...