TURSUNOVIĆ POSLIJE IZBORA ZA PREDSJEDNIKA SO SREBRENICA: "Nije dobro što su Bošnjaci napustili sjednicu..."

"...želim da probamo poboljšati stanje."

  • Politika

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 3

Nakon što je na današnjoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica dužnosti razriješen Ćamil Duraković, za novog predsjednika imenovan je Salko Tursunović.

Tursunović je imenovan s 15 glasova za, prenosi Anadolu Agency.

“Sve što se danas desilo je neočekivano. Bošnjaci su napustili sjednicu prije razrješenja dužnosti Ćamila Durakovića, što nije dobro. Želim da unaprijedim i da nastavimo s radom, da probamo poboljšati stanje,” rekao je Tursunović kratko nakon izbora.

Podsjećamo, pet bošnjačkih odbornika je ranije napustilo sjednicu i nisu učestvovali u radu. Na današnjoj sjednici je ranije smijenjen Ćamil Duraković s mjesta predsjednika SO.

Nakon imenovanja Tursunovića sjednica je prekinuta, a nastavak je zakazan za sedam dana. Na dnevnom redu nastavka naći će se imenovanja direktora javnih preduzeća i ustanova te imenovanja načelnika opštinskih odjeljenja.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...