POPODNEVNA MOZGALICA: Ovo može samo mali broj ljudi, provjerite, možda ste i vi među njima…

Deset sekundi gledajte u sliku, pa odgovorite na pitanje.

  • Zabava

  • 17. Sep. 2021  17. Sep. 2021

  • 0

Fotografsko pamćenje – poznato i kao eidetička memorija – pojam je koji se koristi za opisivanje sposobnosti prisjećanja vizualnih podataka iz sjećanja, a naziva se i fotografskim pamćenjem zbog usporedbe s mozgom koji ‘snima’ trenutak kojeg se kasnije trebamo prisjetiti.

Iako su mnogi su svjetski mislioci, umjetnici i znanstvenici navodno imali sposobnost dobro upamtiti slike koje su vidjeli samo trenutak, često se raspravljalo postoji fotografsko pamćenje uistinu, a već se duže vrijeme smatra da vrlo mali broj ljudi, svega oko jedan posto svjetskog stanovništva – ima tako izuzetnu sposobnost pamćenja vizualnih podataka, prenosi vecernji.hr.

Portal Play Buzz zato napominje da će samo toliki postotak ljudi moći riješiti ovaj test – pa provjerite jeste među njima.

Deset sekundi gledajte u sliku, pa odgovorite na pitanje.

Koje je boje deka na krevetu? Ako niste zapamtili taj detalj, ne brinite jer navodno nije ni 99 posto drugih…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...