"SPOJILA IH MRŽNJA PREMA SRBIJI”: Ovako su susret Milanovića i Đukanovića opisali mediji pod kontrolom Vučića...

Svoj je komentar dao i ministar unutarnjih poslova Srbije Vulin, koji uvijek prvi istrčava s važnim ‘državnim‘ izjavama

  • Regija

  • 17. Sep. 2021  17. Sep. 2021

  • 1

"Spojila ih mržnja prema Srbiji", "Milo došao kod Milanovića da pljuje po Beogradu i Rusiji", "Tužan kraj diktatora - Milo Đukanović navukao prokletstvo Sekule Drljevića", "Druge optužuje da su sluge Beograda, a liječi rane u Zagrebu", "Isluženi diktator otišao da se moli i ponižava", "Milo Đukanović kod Milanovića bez dokaza napao Beograd i Rusiju" i "Đukanovićev posjet Zagrebu je poruka Beogradu", samo su neki od brojnih naslova u beogradskim medijima, uglavnom provučićevskim tabloidima, kojima su popraćeni posjeta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića Hrvatskoj te njegovi susreti s predsjednikom Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem u jeku velike političke krize koja potresa Crnu Goru, piše Jutarnji.hr.

Većina medija nije štedjela crnogorskog predsjednika, iako nije mimoišla ni Zorana Milanovića. No, nisu svi mediji bili toliko ostrašćeni, pa su listovi poput Nove izdvojili naslov "Srpski svet eufemizam za Veliku Srbiju" i beogradske Politike "Radili smo na autokefalnosti CPC-a, ali to je dugi proces". Ti su mediji prenijeli izjave dvojice čelnika, bez dodatnih tabloidnih komentara.

Svoj je komentar dao i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji uvijek prvi istrčava s važnim "državnim" izjavama kao Vučićeva prethodnica.

"Srpski Hrvati u Srbiji mogu da budu mirni, o njima nitko ne sudi po onom što Milanović govori i radi. Кada se nađu Milanović i Đukanović, znamo da će Srbi biti krivi zbog nečega, a Vučić napadnut zbog bilo čega. Toliko kompleksa na jednom mjestu nije dugo viđeno, pa i nisu imali ništa drugo raditi nego komentirati izjave Aleksandra Vučića koje nikada nije dao", kaže Vulin.

Većina beogradskih medija primijetila je da je Milo Đukanović položio vijenac na spomenik posvećen hrvatskim vojnicima i civilima poginulima u toj državi početkom devedesetih, "prilikom secesije Hrvatske od Jugoslavije, koju u Hrvatskoj zovu Domovinski rat".

Neki su drugi tome pristupili na drugačiji način, poput beogradskog Danasa koji konstatira da je Đukanović položio vijenac ispred spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli na gradskom groblju Mirogoj, koji je posvećen hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u ratu 90-ih godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...