ODMAH U ZATVOR: Muškarac sa Sokoca brutalno pretukao šestogodišnjeg pastorka, tukao ga je crijevom za...

Prilikom pregleda utvrđeno je da je dječak pretučen i da ima brojne povrede donjeg dijela leđa.

  • Hronika

  • 18. Sep. 2021  18. Sep. 2021

  • 1

Sokočanin Š. E. nastanjen u Visokom optužen je da je crijevom za vodu pretukao šestogodišnjeg pastorka, sina bivše vanbračne supruge K. M.

Optužnicu protiv njega je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona kojom ga tereti za krivično djelo nasilje u porodici, a taj dokument je potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda Visoko.

Optužnica tereti Š. E., koji je inače i ranije osuđivan, da je tukao i maltretirao dječaka K. M. početkom juna ove godine na području Visokog. Kako stoji u optužnici, nasilje se desilo u dvorištu ispred kuće u kojoj dječak živi sa majkom i tadašnjim očuhom.

- Optuženi je tukao dječaka, svjestan da će takvim nasiljem ugroziti mir, psihičko zdravlje i tjelesnu cjelovitost oštećenog, što je i htio - navedeno je u optužnici.

Kako je dodano, sve je počelo dok je optuženi Š. E. kosio travu ispred kuće. On je, kako stoji u optužnici, bio ljut što mora sam raditi pa je govorio dječaku koji se igrao: “Ništa ne radiš” te ga je više puta ga udario crijevom za vodu po leđima.

Prema optužnici mališanova majka K. M. govorila je mužu da ga ne udara. Dijete je u jednom momentu pobjeglo u naručje majci, koja ga je prigrlila i pokušala da zaštiti.

- I pored toga optuženi je žrtvu udarao crijevom u predjelu leđa, iako je ga je majka K. M. rukama štitila, plakala i govorila: “Prestani napravićeš dijete invalidom”. Od tih udaraca šestogodišnjak je zadobio brojne povrede - stoji su optužnici.

Ovaj slučaj otkriven je nakon nekoliko dana od premlaćivanja djeteta, kada je nepoznata osoba policiji u Visokom prijavila nasilje nad dječakom. Policija je odmah reagovala i nasilnik je tada uhapšena, dječak je pregledan u Domu zdravlja u Visokom 10. juna ove godine.

Prilikom pregleda utvrđeno je da je dječak pretučen i da ima brojne povrede donjeg dijela leđa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...