VUČIĆ NAKON SASTANKA S ERDOGANOM: "Kada s nekim razgovarate više od dva sata, jasno je da..."

Dodao je da je sa turskim predsjednikom razgovarao i o nekim stvarima koje ne može da podijeli sa javnosti, ali koje su, kaže, važne za Srbiju.

  • Regija

  • 18. Sep. 2021  18. Sep. 2021

  • 1

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan podržava dijalog Beograda i Prištinei vjeruje da je važno da se dođe do kompromisnog rješenja, prenio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa šefom turske države u Istanbulu.

Na pitanje da li je na sastanku bilo riječi o odnosu Beograda i Prištine, Vučić je novinarima rekao da su govorili i o tome, kao i o cijelom regionu.

– Važno je da predsjednik Turske podržava dijalog i vjeruje da je važno da se dođe do kompromisnog rješenja – rekao je Vučić.

Upitan na kojim su se temama najduže zadržali, Vučić je rekao da ima mnogo zajedničkih ekonomskih tema, ali da su govorili o politici i situaciji u regionu.

– Kada s nekim razgovarate više od dva sata, jasno je da ste sve teme pokrili. Ja sam zadovoljan, svaki razgovor sa Erdoganom je uvijek koristan. Turska je velika zemlja, 10 puta veća o nas – rekao je Vučić.

Dodao je da je sa turskim predsjednikom razgovarao i o nekim stvarima koje ne može da podijeli sa javnosti, ali koje su, kaže, važne za Srbiju, javlja Tanjug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...