ZABORAVIO DA NE IGRA U BARCELONI: Messi poludio nakon što ga je trener zamijenio, PSG se spasio duboko u sudačkoj nadoknadi

Messi i PSG nisu dobro otvorili nastavak utakmice, što su gosti iskoristili te zabili iz brze kontre.

  • Sport

  • 20. Sep. 2021  20. Sep. 2021

  • 0

PSG je pred svojim navijačima slavio sa 2:1 u derbiju s Lyonom. Bila je to pobjeda izborena u pravoj drami, nakon velikog preokreta, jer gosti su vodili, a Icardi je gol odluke zabio u 93. minuti.

Messi je po prvi put u dresu PSG-a igrao od prve minute pred svojim navijačima. U prvom poluvremenu Argentinac je bio najbolji igrač na terenu. Motiviran i rastrčan Messi je promašio odličnu šansu koju mu je nakon krasne akcije namjestio Neymar. Nekoliko minuta kasnije namjestio je loptu na slobodnjak s nekih 25 metara te pogodio spoj stative i prečke. PSG je u tih prvih 45 minuta bio aktivniji, ali gosti su bili konkretniji, iako nisu imali pravu šansu.

Messi i PSG nisu dobro otvorili nastavak utakmice, što su gosti iskoristili te zabili iz brze kontre. Strijelac je bio Lucas Paqueta u 54. minuti. PSG je izjednačio u 66. minuti iz penala kojeg je izborio pa onda i realizirao Neymar. Bio je to sumnjiv penal, ali VAR soba ipak nije pozvala suca da pogleda snimku.

Messi je u 76. minuti napustio teren, vidjelo se u nastavku utakmice da je jako pao, te da očito još nije ni izbliza spreman za svih 90 minuta, no, nako izmjene je burno reagirao.

Foto: Getty

Preokret se dogodio u 93. minuti, Mbappé je ubacio na drugu stativu, a tamo je Icardi bio neometan te je glavom zabio za 2:1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...