PREMIJER FORTO NAJAVLJUJE: "Vlada KS nije odustala od rigoroznijih mjera za nevakcinisane..."

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo za N1 je govorio je o aktuelnim temama u ovom kantonu.

  • Društvo

  • 20. Sep. 2021  

  • 2

Danas će zasijedati Krizni štab KS i Edin Forto je rekao da će vidjeti kakve će biti daljnje preporuke navodeći da ova kantonalna vlada još nije odustala od rigoroznijih mjera za nevakcinisane.

“Nismo odustali, ali pratit ćemo situaciju i gledat ćemo da na najbolji način upravljamo četvrtim valom koji je već tu. Naš zdravstveni odgovor je spreman, ali želim ponoviti da je jedina dobra zaštita od pandemije vakcina. Napokon imamo dovoljno vakcina i pozivam sve građane da se vakcinišu, a oni koji su skeptični neka se obrate svom doktoru, nama, da im pomognemo”, naglasio je.

Govoreći o već prisutnom četvrtom valu koronavirusa, Forto ističe da zdravstveni odgovor nije upitan i da je on tu te da će se Vlada morati boriti za ekonomski odgovor.

“Vidjet ćemo koliko možemo pomoći da opet ne dođe do nekog velikog ekonomskog zaustavljanja i to je naš budući zalog. Neke zemlje upravo zbog toga odbijaju da se ponovo zatvore. Ovo je jedna izrazito kompleksna situacija i mi ćemo nastojati njom upravljati na najbolji mogući način, a građane molimo da se vakcinišu”, poručio je Forto gostujući na N1 televiziji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...