IMA SE, MOŽE SE: Dodikova ministrica Vidović kupila auto od 93.000 KM

Inače, tenderskom dokumentacijom tražen je automobil metalik crne boje, proizveden ove godine, sa kožnim sjedištima i zatamnjenim zadnjim staklima.

  • Društvo

  • 20. Sep. 2021  

  • 0

Ministarstvo finansija RS, na čijem se čelu nalazi Zora Vidović, kupilo je za 93.000 KM službeni automobil od banjalučkog preduzeća „Auto – komerc V.S.“, koje je ovlašćeni prodavac „škoda“ vozila.

Tender za nabavku novog automobila Ministarstvo finansija RS raspisalo je polovinom prošlog mjeseca, a procijenjena vrijednost bila je 82.000 bez PDV-a.

Na tender je stigla jedna ponuda, a cijena koju je ponudio „Auto - komerc V.S.“ bila je nešto niža od procijenjene, odnosno 79.487 KM bez PDV-a.

image 

- Sa izabranim ponuđačem biće zaključen ugovor o nabavci  automobila za potrebe Ministarstva finansija, a prema uslovima iz tenderske dokumentacije i najpovoljnije ponude, navedeno je u rješenju o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Inače, tenderskom dokumentacijom tražen je automobil metalik crne boje, proizveden ove godine, sa kožnim sjedištima i zatamnjenim zadnjim staklima.

Od minimalne opreme, Zora Vidović je zahtijevala automobil sa elektronskim sistemom stabilnosti, grijana prednja i zadnja sjedišta, električno otvaranje i zatvaranje prtljažnika, samozatamljujuće unutrašnje ogledalo, bočne zračne jastuke i zračne zavjese naprijed i nazad, zračni jastuk za koljeno vozača, Capital.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...