IMAO VAŽNIJEG POSLA: Zoran Milanović otkazao susret s prvim čovjekom UN-a, zbog ...

Ko je to važniji od prvog čovjeka UN-a, posebno kada ste u Sjedinjenim Državama zbog Opće skupštine UN-a, pa čak i ako je sastanak protokolaran, zasad nije poznato.

  • Regija

  • 20. Sep. 2021  

  • 0

Posjeta hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića New Yorku, gdje je otišao na godišnje zasjedanje Opće skupštine UN-a, počeo je prema planu - susretom s hrvatskom zajednicom.

Nakon susreta s Hrvatima, bio je najavljen njegov susret s glavnim sekretarom Ujedinjenih naroda. 

Dnevnik Nove TV neslužbeno saznaje da se susret Antonia Guterresa i Zorana Milanovića nije ni održao. Hrvatski predsjednik navodno ga je otkazao zbog ''neplanirano važnog sastanka''.

Ko je to važniji od prvog čovjeka UN-a, posebno kada ste u Sjedinjenim Državama zbog Opće skupštine UN-a, pa čak i ako je sastanak protokolaran, zasad nije poznato.

Na službeni upit iz Ureda predsjednika nisu odgovorili, a novinari Nove TV odgovor čekaju i iz Ureda glavnog sekretara UN-a.

Milanovića večeras očekuje predavanje na Kolumbiji, sutra govor na Općoj skupštini, a potom i susret s turskim kolegom Erdoganom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...