RADOVAN KOVAČEVIĆ POSLAO SRAMNE PORUKE KOMŠIĆU, PA OTVORENO ZAPRIJETIO: "Sve je izvjesnije da Bosne i Hercegovine neće biti..."

On je kazao da je "zbog toga jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama nije donijela takvu odluku".

  • Mini market

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 7

-Da li će ili neće biti Bosne i Hercegovine sa Miloradom Dodikom, to ćemo tek da vidimo, ali je sasvim sigurno da je zbog sramnih i antiustavnih postupaka Željka Komšića sve izvjesnije da Bosne i Hercegovine neće biti, poručio je savjetnik člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević.

“Ustav BiH jasno kaže da Predsjedništvo BiH odluke iz oblasti spoljne politike donosi konsenzusom tri člana, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je glasao protiv odluke o imenovanju i upućivanju delegacije na 76. sjednicu Generalne skupštine UN-a, što znači da takva odluka nije donesena”, kazao je Kovačević.

On je kazao da je "zbog toga jasno da Komšić u UN-u ne može predstavljati BiH, jer BiH u svojim institucijama nije donijela takvu odluku".

“Iz onoga što vidimo da je Komšić rekao prilikom susreta sa generalnim sekretarom UN-a, samo je dodatno potvrđeno da on u UN-u ne predstavlja BiH, jer onako sramne i neistinite tvrdnje možda može iznijeti u ime svoje kombi stranke, u ime tzv. zlatnih ljiljana ili u ime građana kojima je zabranjen ulazak u sve opštine sa većinskim hrvatskim stanovništvom, ali u ime zajedničkih institucija BiH ne može”, kazao je Kovačević jutros za BHRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...