NATAŠA KANDIĆ UPOZORAVA: "O tome su kosovski političari Srbi ćutali, verovatno po zadatku, a sada organizuju proteste..."

Burne događaje na sjeveru Kosova komentirala je srbijanska sociologinja i borac za ljudska prava, koordinatorica REKOM mreže pomirenja Nataša Kandić.

  • Regija

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 0

Nataša Kandić je upozorila na odluke donesene prije godinu dana, a koje ne spominju režimski mediji u Srbiji.

-MUP Kosova je početkom 2020. dao rok da se tablice KS do 14.9.2021. zamene tablicama sa oznakom RKS. O tome su kosovski političari Srbi ćutali, verovatno po zadatku, a sada organizuju proteste. Od 90-ih isti scenario. A to što Srbija naplaćuje probne tablice, to je kao u redu, poručila je Nataša Kandić.

Podsjetimo, "Slobodna Bosna" je izvijestila kako je predsjednica Kosova Vjosa Osmani izjavila je da je Kosovo uspostavljanjem reciprociteta u registarskim tablicama sa Srbijom u suštini u potpunosti primijenilo Briselski sporazum. Kazala je da bi EU trebalo da izvrši pritisak na Srbiju da zaustavi provokacije protiv Kosova i zloupotrebu građana, kosovskih Srba, u političke svrhe.

Više možete pročitati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...