ZVANIČAN ODGOVOR: Telefonska sjednica o Centralnoj banci nije održana 9. augusta, riječ je o...

Šef njegovog kabineta je kazao da je samo poslan email s porukom "Nismo saglasni" što se odnosilo za stav kabineta o održavanju sjednice, a ne za glasanje o imenovanju novog Upravnog vijeća Centralne banke BiH.

  • Vijesti

  • 21. Sep. 2021  

  • 0

Iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH zvanično je za Klix.ba rečeno da telefonska sjednica Predsjedništva BiH nije održana 9. augusta 2021.godine.

Riječ je o kontroverznoj telefonskoj sjednici koju je sazvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić na temu imenovanja Upravnog vijeća Centralne banke BiH, a na ovaj zvaničan odgovor se čekalo skoro mjesec dana.

Tada je iz kabineta Željka Komšića saopćeno da je sjednica u toku te da su on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović glasali za imenovanje novog-starog sastava Upravnog vijeća, ali da se satima čeka odluka trećeg člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Sjednica je u toku. Gospodin Dodik odugovlači sa izjašnjavanjem, vjerovatno zato što se nekome obavezao da neće učestvovati u radu Predsjedništva BiH", rečeno je tada iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Sutradan, 10. augusta, iz kabineta Milorada Dodika je saopćeno da niti on niti njegovi saradnici nisu učestvovali na telefonskoj sjednici. U demantiju je navedeno da telefonska sjednica uopće nije održana.

Šef njegovog kabineta je kazao da je samo poslan email s porukom "Nismo saglasni" što se odnosilo za stav kabineta o održavanju sjednice, a ne za glasanje o imenovanju novog Upravnog vijeća Centralne banke BiH, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...