JELENA TRIVIĆ O RASIPNIŠTVU MINISTRICE ZORE VIDOVIĆ: "Milion po milion, auto po auto, tender po tender..."

"Milion po milion, auto po auto, tender po tender... I tako dođete do stotine miliona narodnih para bačenih za potrebe funkcionera", zaključuje Trivićeva. Ona poručuje Zori Vidović ugodnu vožnju u novom automobilu, sa grijanjem prednjih i zadnjih sjedišta da se slučajno ne prehladi.

  • Društvo

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 0

Već više od mjesec dana pratimo nabavku službenog automobila za potrebe Ministarstva finansija i svjedočimo neviđenom rasipništvu i namještanju specifikacija automobila od već unaprijed poznatog prodavca obzirom da se traži takva specifikacija koja cilja automobil koji ovlašteni prodavac već ima na stanju - objavila je na Facebook profilu poslanica PDP-a Jelena Trivić.

I nije samo to što ga ima na stanju,kaže ona, nego i cijena tog automobila nije zanemariva.

"Skoro 100.000 maraka. Naravno da nam se ministri neće voziti u nesigurnim automobilima, ali dobar automobil sa nekom pristojnom opremom može da se kupi i za upola nižu cijenu", navodi Jelena Trivić i dodaje da iznenađuje to što se i javnost pretjerano ne čudi ovakvoj bahatosti, valjda naviknuti da se vlast tako ponaša.

"Neko bi rekao da jedan automobil neće promijeniti ništa, bio on 93.000 ili 50.000 ali jedan po jedan hoće. Nije ovdje stvar koliko košta automobil već je stvar poruke koja se šalje. Šta ovom nabavkom Zora Vidović poručuje narodu Republike Srpske: za mene ima, a vi se snađite", konstatovala je Trivićeva.

Naglašava da ne treba zaboraviti rasipništvo i milione uložene u vilu na Jahorini, za koju takođe vlasti kažu „pa šta je to, koji milion gore-dole“.

"Za šta, pita ona i navodi da bi "mogli na Jahorini da banče, rasipaju narodni novac, uživaju u propasti vlastitog naroda".

"Milion po milion, auto po auto, tender po tender... I tako dođete do stotine miliona narodnih para bačenih za potrebe funkcionera", zaključuje Trivićeva.

Ona podsjeća ministarku Zoru Vidović da se nije oglasila na njen upit o tome po kojem kriterijumu je Alternativnoj televiziji u 2020. godini doznačeno 200.000 КM na ime subvencija javnim medijima, s obzirom na to da ATV nije javni medij i da je isplata ATV-u klasična zloupotreba službenog položaja i zašto u Odluci Vlade o isplati tih 200.000 КM nije navedeno kome se isplaćuje.

"U iščekivanju odgovora želim joj ugodnu vožnju u novom automobilu, sa grijanjem prednjih i zadnjih sjedišta da nam se slučajno ne prehladi", poručila je poslanica PDP-a Jelena Trivić.

Ministarstvo finansija RS, na čijem se čelu nalazi Zora Vidović, kupilo je nedavno za 93.000 KM službeni automobil.

(BN) 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...