DA LI ĆE IZAĆI NA MEGDAN VUČIĆU: Boris Tadić o kandidaturi za predsjednika Srbije - "Vrijeme ubrzano..."

„Naša obaveza kao opozicije je da iskoristimo svaku šansu. Nemamo moralno pravo da u ovakvim okolnostima odustajemo od bilo kog fronta dok god borba traje“, poručio je Tadić.

  • Regija

  • 21. Sep. 2021  

  • 1

"Nisam još doneo odluku da li ću se kandidovati za predsednika Srbije, ali mi je jasno da vreme ubrzano ističe", izjavio je u intervjuu za list Nova predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić i predložio da "svi istinski opozicioni kandidati" imaju koordinirane nastupe do drugog kruga, kada bi svi stali iza jednog kandidata.

Tadić je rekao da je to razlog zbog koga smatra da je bolje da opozicija ima više kandidata i istakao da opozicija mora do kraja da se bori za izborne uslove i da ne odustaje prije vremena, kao što je, kako kaže, na prošlim izborima proglasila bojkot mnogo prije nego što su izbori i raspisani.

„Naša obaveza kao opozicije je da iskoristimo svaku šansu. Nemamo moralno pravo da u ovakvim okolnostima odustajemo od bilo kog fronta dok god borba traje“, poručio je Tadić.

On je dodao da je SDS trpjela etiketiranje zbog izlaska na lokalne izbore, a da sada na njih izlazi Narodna stranka, koja je bila najveći zagovornik bojkota, uz podršku onih koji su etiketirali SDS.

„Nemamo vremena da i ubuduće čekamo da prođe po godinu dana dok deo opozicije ne shvati da ipak nije pogrešno ono za šta druge optužuju i zbog čega izazivaju sukobe i razdore u opoziciji“, rekao je Tadić.

Na pitanje da li će potpisati sporazum o izbornim uslovima koji su ponudili evroparlamentarci, odgovorio je da to nije sporazum koji predviđa bilo kakvo potpisivanje, već njihov prijedlog koji može da se uvaži ili ne.

„Mi smo ocenili i takav sporazum kao makar neki napredak, upravo zbog toga što smo unapred bili svesni ograničenog dometa ovog dijaloga“, rekao je Tadić i ocenio da bi taj sporazum trebalo iskoristiti za dalje jačanje opozicione borbe.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...