NAKON DUGO VREMENA: Vraća se Natalie Imbruglia s novim albumom, progovorila o blokadi (FOTO, VIDEO)

“Prije nego što je počela pandemija, krenula sam pisati pjesme u Londonu, ubrzo nakon toga otišla sam u Nashville. Sa svakim novim snimanjem i novom saradnjom, krenula sam graditi samopouzdanje, pronašla sam svoj glas

  • Žena

  • 21. Sep. 2021  

  • 0

Natalie Imbruglia, pjevačica koju svijet pamti po kultnom hitu "Torn" vratit će se svojoj muzici nakon što dvanaest godina nije objavljivala svježi autorski rad. Na scenu dolazi s novim studijskim albumom“Firebird” čiji je izlazak zakazan za 24. septembar 2021. godine.

Prvi singl s novog albuma već je vani, a zove se “Build It Better”.

“Stvaranje ovog albuma bilo je duboko i zadovoljavajuće iskustvo. Prolazila sam dugi period spisateljskog bloka te je bilo teško zamisliti ponovni dolazak na ovo mjesto”, govori Natalie Imbruglia.

Dodala je: “Prije nego što je počela pandemija, krenula sam pisati pjesme u Londonu, ubrzo nakon toga otišla sam u Nashville. Sa svakim novim snimanjem i novom saradnjom, krenula sam graditi samopouzdanje, pronašla sam svoj glas i počela stvarati autentični zvuk i stil. Bila je privilegija raditi s takvim talentima na “Firebirdu”. Ne mogu dočekati da ljudi konačno čuju album”, zaključuje pjevačica.

Album, kao što je navela sama Imbruglia, sadrži nekoliko saradnji, a među njima, ističe se ona s Albertom Hammendom Jr. iz grupe The Strokes.

Svoj je povratak u muziku komentarisala u intervjuu za Culture, a tamo je izjavila kako su devedesete ponovno aktuelne pa se osjeća lijepo. “Jesam li ja vintage?”, pita se Imbruglia. Što god da se trenutno događa u svijetu, devedesete su in, a ona se u to uklapa, prenosi muzika.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...