NOVOSTI IZ "AMAZONA": Stiže novi i veći Kindle, a jedna stvar posebno je zanimljiva

Tekst prenosimo sa hrvatskog Tportala.

  • HiTec

  • 21. Sep. 2021  21. Sep. 2021

  • 0

Na internet su procurile informacije o najnovijoj verziji Amazonovog čitača knjiga Kindle. Premda ih se u ovom trenu više nigdje nemože pronaći, GoodEReader izvještava da su informacije slučajno objavljene na Amazonu Canada.

Lista spominje dva nova čitača: Kindle Paperwhite po cijeni od oko 120 dolara i Kindle Paperwhite Signature Edition po cijeni od 164 dolara. Oba uređaja dolaze sa zaslonom od 6.8 onča i E-ink prikazom sličnom onom kojeg smo imali priliku vidjeti u 6-inčnom modelu. Skuplji model, za razliku od "običnog" Paperwhitea, dolazi sa opcijom bežičnog punjenja, većom zapremninom i automatskom regulacijom svjetline zaslona.

Startni model Kindle Paperwhitea za 2021. dolazi sa 8 GB zapremnine, dok Signature Edition ima 32 GB, isti kapacitet kao i kod trenutnog Paperwhitea. Premda uređaj i dalje ima rezoluciju od 300 ppi, broj LED pozadinskih svjetala povećan je sa 5 na 17 koja, prenosi izvor, imaju mogućnost podešavanja topline.

Oba uređaja imat će novi okvir, kao i otpornost IPX8, istu kao i trenutni Paperwhite. Što se umrežavanja tiče, uređaji dolaze sa opcijama za Wi-Fi.

Premda novi Paperwhiteovi koriste niz značajki Kindle Oasisa, oni i dalje neće imati stvari poput ergonomskog dizajna, stranica koje se automatski zakreću, kao i specijalne tipke za okretanje stranica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...