BURNO U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: Nakon pisanja „Slobodne Bosne“, pokreće se zahtjev za smjenu Dodikove ministrice...

I dok s jedne strane Dodik i SNSD zamajavaju narod pričama o blokadi institucija BiH zbog navodne i lažne odbrane srpskih nacionalnih interesa, sa druge strane najviši funkcioneri krišom glasaju i odlučuju u institucijama BiH.

  • Mini market

  • 23. Sep. 2021  23. Sep. 2021

  • 0

Tako je ministrica finansija RS-a Zora Vidović, na sjednici Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao ministrica finansija i član Upravnog odbora UIO BiH iz tog bh. entiteta, glasala za donošenje Odluke o kupovini poslovnog prostora u centru Banjaluke od Mileta Radišića, kuma Milorada Dodika, i da se za to planiraju sredstava u Budžetu Vijeća ministara BiH za narednu 2022. godinu.

Učestvovanje u radu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kao i glasanje za sramnu Odluku da se baci 100 miliona maraka za zgradu kako bi Dodik, Čović i tajkuni preko kumova dodatno milionima napunili džepove, je drsko i sramno, te predstavlja izdaju i grubo kršenje Odluka Narodne skupštine Republike Srpske koje su usvojene na Posebnoj sjednici kada je odlučeno da se do daljeg ne učestvuje i ne glasa u Zajedničkim institucijama BiH, tvrdi zastupnik Nebojša Vukanović.

„Zbog toga ću, uz zahtjev za smjenu potpredsjendika Narodne skupštine Denisa Šulića, koji je na Dnevnom redu Narodne skupštine Republike Srpske, tražiti i smjenu Zore Vidović zbog kršenja Odluka i zakona“, poručuje Vukanović.

„Neka se Zora Vidović, ali i Višković, Natalija Trivić i ostali ministri, dobro pripreme za narednu sjednicu, koja počinje u utorak, i nadam se da neće po običaju uteći i ćutati, jer je to uzaludno, neće pobjeći od istine i pravde koja je spora ali dostižna“, najavio je Vukanović.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ jučer je objavila tekst pod nazivom: „Ipak se može kada se hoće“ i razotkrila kako su predstavnici RS-a u Upravnom odboru UIO, uprkos bojkotu državnih institucija donosili odluke da Federacija plati RS-u skoro 12 miliona KM!

Opširnije možete pročitati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...