U BEOGRADU, U 57. GODINI: Preminuo glumac i voditelj Nenad Nenadović, ostat će upamćen po ulozi u "Povratku otpisanih"

Nedavno je obolio od koronavirusa i liječen je u bolnici u Batajnici, potvrđeno je "Kurir" iz pozorišnih krugova.

  • Kultura

  • 23. Sep. 2021  

  • 1

Nenad Nenadović je rođen 20. oktobra 1964. godine u Beogradu. U glumačke vode uplovio još kao dječak, sa 13 godina kada je dobio ulogu Moljca u seriji "Povratak otpisanih". Osim toga, vodio je više od hiljadu dječijih emisija, kao što su: "Zooteka", "Pet-šou" i "Fazoni i fore". Također, glumio je i u seriji "Igra sudbine".

Bio je stalni član pozorišta "Boško Buha". Rekorder po broju predstava u 2015. godini – u prvih pet meseci odigrao je 77 predstava.

Dobitnik je više nagrada, između ostalih tri "Buhine" nagrade za predstave “Tri musketara" i "Princ – arkadna avantura".

Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i kćerke Janu i Minu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...