"SB" NA LICU MJESTA: Nastavljeno suđenje Draganu Vikiću i drugima, pogledajte ko je sve došao da mu pruži podršku (FOTO)

Nastavljeno je suđenje kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava Draganu Vikiću.

  • Vijesti

  • 24. Sep. 2021  24. Sep. 2021

  • 0

Dragan Vikić je, kao bivši komandant Specijalne jedinice i komandant Jedinice rezervnog sastava, optužen da nije spriječio ni preduzeo mjere na kažnjavanju podređenih, kao i Pušina, koji je bio pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Republike Bosne i Hercegovine (RBiH). Uzunović i Čovčić su optuženi kao nekadašnji pripadnici Jedinice rezervnog sastava policije.

Jusuf Pušina je optužen sa Draganom Vikićem, Nerminom Uzunovićem i Mladenom Čovčićem za ubistva osam ratnih zarobljenika u Velikom parku 22. aprila 1992. godine.

Jutros su se na suđenju Draganu Vikiću pojavila i neka poznata lica. Naime, kako javlja reporter "Slobodne Bosne", rediteljica Jasmila Žbanić došla je dati podršku Draganu Vikiću, a ujedno i radi istraživanja za novi film o opkoljenom Sarajevu, a ispred Suda BiH snimili smo i bh. fotografa Damira Šagolja.

Pogledajte fotogaleriju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...