SUOČAVANJE S TRAUMOM: Linda Evangelista progovorila o estetskom zahvatu koji joj je uništio izgled i karijeru…(FOTO)

Njezina šutnja trajala je sve do danas, kada je na svom profilu na Instagramu, gdje je prati nešto više od 900 hiljada ljudi, napokon odlučila ispričati pravu priču o tome šta joj se dogodilo.

  • Žena

  • 24. Sep. 2021  

  • 0

Zajedno s Naomi Campbell, Christy Turlington, Cindy Crawford i Claudijom Schiffer bila je supermodel 90-ih i vladala modnom scenom. Iz tog doba dobro su poznate njezine izjave, kao što je ona da ne ustaje iz kreveta za ponudu manju od 10 hiljada dolara, a nema tog slavnog dizajnera ili brenda koji nije angažirao Lindu Evangelistu da bude njihovo zaštitno lice.

Posljednjih pet godina, nekada jedna od najljepših žena svijeta, postala je gotovo neprepoznatljiva. 

Ima višak kilograma, i lice joj se izmijenilo. Nakon što su je paparazzi snimili 2017. na ulicama New Yorka, njezine fotografije na kojima je rijetki mogu prepoznati, obišle su svijet, a ona je i dalje - šutjela.

alt

Njezina šutnja trajala je sve do danas, kada je na svom profilu na Instagramu, gdje je prati nešto više od 900 hiljada ljudi, napokon odlučila ispričati pravu priču o tome šta joj se dogodilo. Podužu objavu u samo pet sati lajkale su mnoge poznate face, a puna podrške bila je i jedna od njezinih najboljih prijateljica Naomi Campbell.

Linda je u svojoj objavi napisala:

'Danas sam se odlučila na veliki korak, želeći ispraviti sve krivo, otkriti što sam sve prošla i držala samo za sebe više od pet godina. Svim mojim obožavateljima koji su se pitali zašto nisam radila, dok su karijere mojih kolegica, s kojima sam započela modnu priču, bile i više nego uspješne, razlog se krije u tome što me Zeltiqov tretman CoolSculpting brutalno uništio, i napravio sve suprotno od onog što mi je obećano.

Umjesto da je smanjio moje masne stanice, on ih je povećao i ostavio me trajno deformisanu, čak i nakon što sam se podvrgnula dvjema bolnim, ali neuspješnim operacijama. Ostavljena sam, baš kao što su mediji pisali, neprepoznatljiva.

Dogodila mi se paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, zvana i PAH (Paradoxical Adipose Hyperplasia), a o toj mogućoj posljedici i riziku nisam bila upozorena prije tretmana. Zbog PAH-a ne samo da sam ostala bez sredstava za život, već sam zbog njega pala u duboku depresiju, tugu i prema sebi osjećala najveći prezir.

U tom sam procesu postala samotnjak, a s ovom tužbom želim krenuti dalje, skinuti sa sebe taj sram i ispričati javno svoju priču. Umorna sam od ovakvog života. Voljela bih da ponovno mogu izaći iz kuće uzdignute glave, unatoč tome što više ne ličim na sebe.'

Punu podršku podužim odgovorom pružila joj je i njezina Naomi Campbell: "Elos, pozdravljam tvoju hrabrost i snagu što si odlučila ispričati svoju priču kojom ćeš prestati biti taoc vlastitog života. Znaš da te volim.. Da te svi volimo i da smo tu za tebe uvijek. Ne mogu zamisliti tu psihičku bol kroz koju si prolazila posljednjih pet godina, a koje si sada riješila. Uvijek znaj ko si i šta si sve postigla u životu, sjeti se svog utjecaja i života svih ljudi koje si 'dotaknula' i to još uvijek radiš, posebno sada kada si ispričala svoju priču. Ponosna sam na tebe i podržavam te na svakom koraku tvog puta", napisala je ona, prenosi Tportal.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...