VJOSA OSMANI NA SASTANKU SA MARKOM RUTTEOM: "Srbija proizvodi nepotrebne tenzije u regionu"

Prema mišljenju Osmani, epilog dijaloga sa Srbijom bi trebalo da bude "uzajamno priznavanje unutar sadašnjih granica i u skladu sa pravnim poretkom Kosova".

  • Regija

  • 24. Sep. 2021  

  • 0

Kosovska predsjednica Vjosa Osmani i ministrica vanjskig poslova Donika Gervala sastali su se danas u New Yorku sa premijerom Holandije Markom Rutteom i zahvalili na podršci koju Holandija pruža Kosovu, prenosi Reporteri.

Osmani i Gervala su zatražile od holandskog premijera pomoć i podršku za dobijanje vizne liberalizacije za građane Kosova.

U saopčenju za medije kosovskog predsjedništva se navodi da je Osmani naglasila da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima i da su kosovske institucije posvećene sprovođenju reformi u oblasti vladavine prava i otvaranju novih radnih mjesta za mlade ljude u skladu sa platformom svih relevantnih institucija.

"Kosovo je oduvijek bila konstruktivna strana u dijalogu sa Srbijom", rekla je Osmani i dodala da "Srbija nije primjenila sporazume, posebno onaj o slobodi kretanja, i proizvodi nepotrebne tenzije u regionu".

Prema mišljenju Osmani, epilog dijaloga sa Srbijom bi trebalo da bude "uzajamno priznavanje unutar sadašnjih granica i u skladu sa pravnim poretkom Kosova".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...