MERKELOVA VUČIĆU ODRŽALA LEKCIJU: On je žestoko napao preko svog glasila...

Pod dramatičnim i uznemirujućim naslovom da se sprema veliko zlo, Vučić preko svog glasila poručuje da su razmatrani planovi o napadu na Srbe na sjeveru Kosvova

  • Regija

  • 24. Sep. 2021  24. Sep. 2021

  • 2

Da nije sve idilično u ljubavnim osjećanjima koje Aleksandar Vučić gaji prema odlazećoj njemačkoj kancelarki, Angeli Merkel, koja slovi za njegovog idola i mentora, svjedoči i naslovna strana sutrašnjeg tabloida Informer, koji se nalazi pod direktnom kontrolom naprednjačkog lidera.

Naime, Vučić sada optužuje Merkel da zajedno sa Hrvatima i Albancima, sprema novu "Oluju" za Srbe sa Kosova.

Kako prenosi udarno glasilo Vučićevog režima, u bazi "Vrelo" kod Vučitrna, navodno je održan sastanak hrvatskih i njemačkih NATO specijalaca sa komandantima albanskih formacija.

alt

Pod dramatičnim i uznemirujućim naslovom da se sprema veliko zlo, Vučić preko svog glasila poručuje da su razmatrani planovi o napadu na Srbe na sjeveru Kosvova, ali da Albanci strahuju od odgovora Beograda.

Ovim je Vučić direktno napao Angelu Merkel, o kojoj je sve vrijeme mandata pričao sa mnoštvom toplih riječi i tvrdio kako je ona iskreni prijatelj srpskog naroda. 

Kako se ispostavlja, pošto za par nedjelja Merkel odlazi u historiju, Vučić je riješio da prekine ljubav i objelodani njene planove prema Srbima. Tako isto se odrekao i Donalda Trumpa kada je izgubio izbore, tvrdeći kako nikada nije bio blizak sa njim, dok je za Joe Bidena tvrdio da su odlični prijatelji.

Kako je poznato da u NATO glavnu riječ imaju SAD, ostaje da se vidi kakve reakcije će stići iz Washingtona na ovo Vučićevo senzacionalističko razotkrivanje zavjere njegovih prijatelja, piše Direktno.rs.

Kako piše Jutarnji. hr Merkel je na svojoj posljednjoj turneji jasno rekla srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću što očekuje od njega.

- Vladavina prava - zagrmila je kancelarka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...