ALARMANTNI PODACI: Republika Srpska PRVA po stopi smrtnosti u svijetu od korone

Prema podacima "Worldmeter" svjetske baze podataka o COVID-u 19 u svijetu, smrtnost u Federaciji BiH je 4 posto, a Republici Srpskoj 5,5 posto u odnosu na broj oboljelih.

  • Vijesti

  • 26. Sep. 2021  

  • 1

Srazmjerno broju stanovnika bh. entitet Republika Srpska je prvi po stopi smrtnosti od COVID-a 19 u svijetu, prenosi BN TV.

Ništa puno bolje stanje nije ni u Federaciji BiH, ali imajući u vidu broju stanovnika, stepen smrtnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine je, ipak, kako navodi ovaj medij, niži nego u RS-u.

Prema podacima "Worldmeter" svjetske baze podataka o COVID-u 19 u svijetu, smrtnost u Federaciji BiH je 4 posto, a Republici Srpskoj 5,5 posto u odnosu na broj oboljelih.

Broj stanovnika u Federaciji BiH je oko 2.000.000, a u Republici Srpskoj oko 1.000.000.

Broj zaraženih: FBiH – 149.622, RS – 73.645, Brčko – 7.534

Broj umrlih: FBiH – 5.917, RS – 4.142, Brčko – 363

"Samo danas u Republici Srpskoj od virusa korona preminula je jedna od 18 zaraženih osoba, a u FBiH jedna od 25 zaraženih osoba", navodi BN.

U posljednja 24 sata zabilježen je 451 novi slučaj na nivou Bosne i Hercegovine, te 24 smrtna slučaja. Dok su u FBiH zabilježena tri smrtna slučaja, a u Brčko distriktu jedan, u RS-u je u isto vrijeme preminulo 20 osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...