EFENDIJA VELIĆ IMA "ZANIMLJIVO" OBJAŠNJENJE: "Kakvi to mogu biti problemi da bi čovjek digao ruku na djecu, i onda se pitam otkud zemljotresi"

Prestravila nas je jučerašnja vijest da je u Zagrebu, zbog bračnih problema, čovjek digao ruku na svoje troje malodobne djece

  • Društvo

  • 26. Sep. 2021  

  • 7

Muhamed Velić, poznati sarajevski imam oglasio se na društvenim mrežama nakon nezapamćene tragedije koja je pogodila region.

Podsjećamo, u zagrebačkom naselju otac je ubio svoje troje djece, a zatim pokušao samoubistvo, prenosi Hayat TV.

Povodom tih događanja, Velić je, užasnut ogromnom tragedijom, podijelio Facebook status koji prenosimo u cjelosti:

Prestravila nas je jučerašnja vijest da je u Zagrebu, zbog bračnih problema, čovjek digao ruku na svoje troje malodobne djece, od svega nekoliko godina, usmrtivši ih tabletama, a onda je pokušao i sebi oduzeti život, ali nije uspio.
Zaista, kakvi to mogu biti bračni ili porodični problemi da bi čovjek digao ruku na bilo koga, a posebno na svoju malodobnu djecu?! To je van svake pameti i smisla! Užasnuti smo tim saznanjem. Sjetimo se isto tako i malog Smaje Ćesira i druge djece koja su stradala zbog ludosti, bezobrazluka, oholosti i ignorancije odraslih, roditelja i drugih članova porodice, ali i onih koji bi trebali da to sa strane vide i primjete i da reaguju. Ali to “ne vide” i ne reaguju. Zato u tišini i tom ignorisanju djeca pate i stradavaju. A Bog sve vidi.

Onda se pitamo: otkud zemljotresi u rana i hladna jutra?! E pa, evo, otkud! – komentira imam.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...