STANJE JE ALARMANTNO: Zbog manjka vozača u ovoj europskoj zemlji morali su zatvoriti i neke benzinske pumpe…

Sektor kamionskog prijevoza izvijestio je da im treba još 90.000 vozača kako bi zadovoljili potražnju

  • Ekonomija

  • 27. Sep. 2021  

  • 1

Britanska naftna kompanija BP objavila je da je privremeno zatvorila dio benzinskih pumpi u Velikoj Britaniji zbog manjka vozača koji cisternama dovoze gorivo iz rafinerija.

“Imamo poteškoća s opskrbom gorivom na nekim našim maloprodajnim mjestima u Velikoj Britaniji pa smo, nažalost, bili prisiljeni privremeno zatvoriti nekoliko lokacija zbog manjka bezolovnog i dizelskog goriva”, objavio je BP. Širom Ujedinjenog Kraljevstva BP ima oko 1.200 brendiranih stanica.

“Nastavljamo surađivati s našim prijevoznikom kako bismo moguće poremećaje u budućnosti sveli na minimum i osigurali učinkovite i djelotvorne isporuke za opsluživanje naših kupaca”, dodaju. Prioritet će biti isporuke benzinskim stanicama uz autoceste, magistralne ceste i u mjestima s najvećom potražnjom, a BP poručuje da će nastojati popuniti spremnike u što kraćem roku.

Iz ExxonMobil Essa ističu da je problem s nestašicom vozača uticao i na nekoliko od ukupno 200 maloprodajnih mjesta njegovog Tesco Alliancea u Velikoj Britaniji.

Sektor kamionskog prijevoza izvijestio je da im treba još 90.000 vozača kako bi zadovoljili potražnju nakon što je Brexit europskim vozačima otežao rad u Velikoj Britaniji, a pandemija Covida-19 spriječila obuku novih radnika, prenosi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...