DODIKOVA ZASTUPNICA U PANICI: Vulić traži oduzimanje licence doktoru Zolaku – „Ni NATO savez nije imao do te mjere zle namjere prema srpskom narodu…”

"Beskrupulozni Zolak, koji je u poziciji osumnjičenog u raznim aferama u Federaciji BiH, obmanjuje građane Srpske, stvara nemir, sije strah i nepovjerenje."

  • Mini market

  • 28. Sep. 2021  28. Sep. 2021

  • 6

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla  je da Savjet bezbjednosti UN nije dozvolio let aviona sa kiseonikom u maju 1992. godine kada je u Banjaluci umrlo 12 nedužnih beba, a "danas u 21. vijeku u tzv. državi BiH, tzv. doktor Aleksandar Zolak želi zabraniti ljudima da dišu i da se liječe".

Vulićeva je naglasila da je Zolak u dogovoru sa sarajevskom čaršijom dao dozvolu isključivo firmi "Meser" s ciljem da uništi privredu Repubike Srpske.

Ona je istakla da je Zolak obmanuo cijelu javnost u Republici Srpskoj, ali i svoje partijske kolege zarad očuvanja direktorske fotelje u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH i izvršenja zadatka koji je dobio od SDA koja danas vlada pravosuđem BiH.

"Beskrupulozni Zolak, koji je u poziciji osumnjičenog u raznim aferama u Federaciji BiH, obmanjuje građane Srpske, stvara nemir, sije strah i nepovjerenje. Kada ovlaštene agencije daju svoj sud o kiseoniku koji je spasio stotine života od pošasti kao što je virus korona, pozivam predsjednika Komore doktora medicine Republike Srpske i Sud časti Komore doktora medicine Republike Srpske da oduzmu licencu ljekara Zolaku koji svojim djelovanjem podsjeća na zlikovca. Doktori su humani ljudi, poštuju Hipokratovu zakletvu i ne idu u pakt sa đavolima", rekla je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Ona je ocijenila da "spasavati sebe, trgovati svojom slobodom na račun građana Republike Srpske, srozavati zdravstveni sistem, etiketirati zdravstvene radnike da su `ubice` može samo čovjek koji djelovanjem podsjeća na zlikovca".

- Ni NATO savez nije imao do te mjere zle namjere prema srpskom narodu kakve ima Zolak. To što Aleksandar Zolak ne zna da radi svoj posao, to što se zaigrao u aferama sa sarajevskom čaršijom, to što je dozvolio da on i pojedini njegovi saradnici ucjenjuju i reketiraju veledrogerije odraz je alavosti. Aleksandar Zolak bezočno laže - ocijenila je Vulićeva i pozvala Zolaka da objasni kako stanovnike dobojske regije nije ubio kiseonik "Tehnogasa" koji se već 70 godina isporučuje prvo Medicinskom centru 23. avgust, kasnije Bolnici Doboj.

Ona je pozvala Zolaka da objasni kako "Meser" Sarajevo ima 11 registrovanih medicinskih kiseonika i samo jedan od njih ima nalaz prve serije, a ta registracija ističe 23. oktobra ove godine i kako baš "Meser" specijalno ima nalaz prve serije samo za boce od 10 litara i ni za jedno drugo punjenje, dok se potvrde razlikuju po veličini boca za punjenje, a unutra je isti sastav.

"Ovo su zvanični podaci sa sajta Agencije, a i informacije čestitih ljudi iz Agencije za lijekove. Građane Republike Srpske Aleksandar Zolak laže i obmanjuje. Širi strah i nemir i to samo kako bi sebe sačuvao od zatvora, a sarajevski `Meser` ubacio u sve zdravstvene ustanove Republike Srpske",  pojasnila je Vulićeva.

Ova situacija, kaže ona, neka bude i za nauk svim rukovodiocima - birajte na tenderima firme iz Republike Srpske za sve nabavke od laboratorijskih reagenasa do najsloženijih pomagala.

"Ovo je udar na građane Republike Srpske koji režira Aleksandar Zolak radi ličnog interesa i vlastitog spasa. Isti kiseonik i na istom mjestu se puni i za `Meser` i za ostale, zašto je `Meser` privilegovan? Šta je političko Sarajevo obećalo Zolaku i za koji interes?", upitala je Vulićeva, kazavši da sloboda Aleksandra Zolaka nije vrijedna nemira i panike koji vlada među građanima.

Vulićeva je rekla da bi "tzv. doktor Zolak da ima bar malo stida, srama i morala, nakon svega, trebao da podnese ostavku jer sve ono za šta druge optužuje je samo i isključivo njegova nadležnost".

"Na sjednici Predstavničkog doma tražila sam da se preispita rad Aleksandra Zolaka i da bude smijenjen, ali nisam naišla na podršku kolega. Danas je jasno koliko je moja inicijativa bila opravdana i utemeljena",  navela je Vulićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...