„BAKIR GA ČITA KAO BUKVAR…“: Društvene mreže bruje o novoj kapitulaciji Milorada Dodika, sve je dodatno „začinio“ Dragan Mektić

Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić aktivan je na društvenim mrežama.

  • Mini market

  • 29. Sep. 2021  

  • 1

Tako je Dragan Mektić komentirao jednoglasno usvajanje Odluke o privremenom finansiranju institucija BiH, usprkos ranijim stavovima SNSD-a kako neće učestvovati u radi državnih institucija.

-Ministri iz SNSD danas učestvovali i glasali u Savjet ministara BiH. Nemam ništa protiv, ali ovo je stvarno kršenje odluke NSRS-a i kraj blokade. Ne tražim izgovor, ali mi, opozicija, moramo krenuti svojim putem, dalje pratiti SNSD je suludo, poručio je Mektić pa nastavio:

„Jbg, a Mile taman bio obezbijedio 21 milion KM za srpske kadrove u Sarajevu. Ja muljatora“!

Na komentar kako je Milorad Dodik ponovo opoziciju navukao na srbovanje, Mektić je odgovorio:

„Je*iga, na kraju tako ispade“!

Na vijest objavljenoj na portalu „Slobodna Bosna“ kako je Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora BiH, jednoglasno na jučer održanoj vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period oktobar - decembar 2021. godine, u iznosu 249 miliona KM, što predstavlja četvrtinu sredstava odobrenih za finansiranje institucija BiH u skladu sa Zakonom o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, Mektić je imao kratak komentar:

„Bakir ga čita ko bukvar kada je rekao da će to njega (Dodika) brzo proći“, poručio je Dragan Mektić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...