"POSLJEDNJI POZDRAV MARINI TUCAKOVIĆ": Crvene ruže, muk i tuga na Novom groblju u Beogradu

Tekstopisac Marina Tucaković koja je preminula 19. septembra u 67. godini biće sahranjena danas na Novom groblju u Beogradu.

  • Estrada

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 0

kapeli se nalazi kovčeg, koji je prekriven crvenim ružama, a pored stoji Marinina slika.

Na vijencu piše “Posljednji pozdrav Marini”.

Inače, Marinina posljednja želja bila je da bude sahranjena pored svog sina Miloša na Novom groblju, a ne u Aleji zaslužnih građana.

Njen život su obilježili brojni srećni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića.

Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine. Njegovo tijelo je u porodičnom domu Radulovićevih pronašla njegova tadašnja djevojka Saša. Marina se od toga nikada nije potpuno oporavila.

Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi, piše Blic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...