“TREBALO SE DOGODITI PRIJE ...": Zoran Milanović komentarisao sastanak sa Mesićem i Izetbegovićem, razgovarali su o...

S Izetbegovićem nisam razgovarao o Komšiću”, rekao je predsjednik.

  • Politika

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 9

Predsjednik Hrvatske  Zoran Milanović učestvovao je na konferenciji "Dan velikih planova" lista Lider, na kojoj je održao govor. Nakon konferencije dao je izjavu novinarima u kojoj je komentarisao sastanak s Izetbegovićem, vakcinisanje i obnovu Zagreba.

Milanović je komentarisao i sastanak s Bakirom Izetbegovićem kao i dolazak bivšeg predsjednika Stjepana Mesića na taj sastanak.

“To je dobro što se dogodilo, trebalo se dogoditi prije deset godina. Teme su bile odnosi bošnjačkog naroda i hrvatskog naroda. O našim razgovorima želim upoznati ministra i Plenkovića. Taj sastanak je trebao biti održan prije godinu dana. Prostor suradnje između Bošnjaka i Hrvata je velik, a trenutno ne ide kako treba. S Izetbegovićem nisam razgovarao o Komšiću”, rekao je predsjednik.

"Mesić me nazvao i predložio taj susret. Došao je s gospodinom Izetbegovićem. Vjerojatno se i Izetbegović osjećao bolje. Inicijator sastanka sam ja, prije godinu dana, sad se to dogodilo. Nije uobičajeno, ali tak je bilo", kazao je o dolasku Mesića na sastanak.

Rekao je i da se na sastanku nisu dotaknuli teme stanja u Republici Srpskoj, ali ni teme o vojsci, iako smatra da vojska nije realna. "To nije realno, to košta", piše Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...