PO PAMET KOD RUSKOG AMBASADORA: Dodik se sa Kalabuhovim sastao u Istočnom Sarajevu zbog "povlačenja Inzkovog zakona"

Kalabuhov je rekao a se Rusija protivi bilo kakvom nametanju zakona i rješenja, kao i tutorstva nad BiH.

  • Vijesti

  • 29. Sep. 2021  29. Sep. 2021

  • 3

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik istakao je večeras da bh. entitet RS ostaje prvržena izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu i naglasio da će mir i stabilnost Srpske biti sačuvana.

Tokom večerašnjeg sastanka u sjedištu RS u Istočnom Sarajevu Dodik je informisao ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Kalabuhov je naglasio da je Rusija kao država-garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i članica Savjeta za provođenje mira izričito za poštovanje Mirovnog sporazuma i međunarodnog prava.

On je rekao da se Rusija protivi bilo kakvom nametanju zakona i rješenja, kao i tutorstva nad BiH.

Milorad Dodik i ambasador Ruske Federacije u BiH saglasili su se da do rješenja političke krize u BiH, do koje je došlo nakon nametanja zakona od visokog predstavnika Valentina Inzka, može doći samo njegovim povlačenjem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...