KURTI UJEO ZA SRCE VUČIĆA: "Problem je Srbija, pogotovo predsjednik Vučić koji misli i priča kao 90-ih godina prošlog stoljeća"

"Ljude na barikadama plaća Srbija", tvrdi premijer Kosova

  • Regija

  • 29. Sep. 2021  

  • 1

Najnovijim napetostima na sjeveru Kosova svjedočimo posljednjih desetak dana, pri čemu se specijalci kosovske policije ne povlače i Srbi ne odustaju od blokade prometa.

Na Kosovu su razgovarali s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem. Pitali su ga jesu li prometne tablice dovele do ovakve situacije ili je stanje kompliciranije.

"Mi još imamo problema sa Srbijom, Kosovo nije problem. Problem je Srbija, pogotovo predsjednik te države koji misli i priča kao 90-ih godina prošlog stoljeća. Granični prijelazi Jarinje i Brnjak su u krizi danas, ne zbog Srba, već zbog predsjednika Srbije", rekao je Kurti.

"Ljude na barikadama plaća Srbija"

Kaže da je više od 11 000 vozila koja su došla iz Srbije bez problema uzimalo privremene tablice Republike Kosovo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...