NEVJEROVATNE SCENE IZ SLOVENIJE: Ljubljana je potopljena, voda prodrla u pozorište, gledatelji evakuirani...(FOTO)

Sloveniju je u srijedu kasno poslijepodne pogodilo snažno nevrijeme. Počelo je na sjeveroistoku zemlje, no obilne padavine uskoro su se proširile na čitavu zemlju

  • Regija

  • 30. Sep. 2021  

  • 0

Slovenski mediji javljaju kako su poplavljeni podrumi, srušena brojna stabla te je oštećeno i krovište stambene kuće. Vatrogasci su dosad zabilježili više od 220 intervencija, dok meteorolozi kažu da prema njihovima izračunima ovako mnogo kiše u tako kratkom vremenu padne jednom u 250 godina.

Obilna kiša, javlja 24.ur, bi se trebala nastaviti čitave noći. Prema slovenskim medijima, najteža je situacija u Ljubljani. Tako je u naselju Vižmarjah voda preplavila podvožnjak u kojem je ostao zarobljen automobil, no vozač je srećom uspio izaći neozlijeđen.

 

U ljubljanskom pozorištu zbog jake kiše morala je biti prekinuta predstava. Glasnogovornik ljubljanske Drame rekao je da je tokom predstave "Palikuće" voda počela prodirati kroz krov zgade.

- Krov je dotrajao, voda je tekla na pozornicu i u backstage u potocima - kazao je glasnogovornik pozorišta Jernej Pristov. Predstava je prekinuta, gledatelji su evakuirani, a struja je trenutno isključena, no još nisu poznati razmjeri štete kakva se, kako su rekli, još nije dogodila.

U samo deset minuta u Ljubljani je palo 25 litara kiše po četvornom metru. Meteorolog Rok Kosan rekao je pak kako je tokom nevremena u Prirodnom parku Goričko ukupno palo 93 litre po kvadratnom metru, a u Ljubljani 88 litara.

- U ovom kratkom periodu palo je više kiše nego u protekla dva mjeseca zajedno, rekao je Kosan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...