ODAVNO NIKO NIJE OVAKO POKUŠAO PONIZITI PREDSJEDNIKA SDS-a: Željka Cvijanović komentirala reakciju Mirka Šarovića, a bolje da nije...

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je predstavnicima institucija i predsjednicima svih parlamentarnih stranaka u tom bh. entitetu uredno poslan poziv za sastanak u petak, 1. oktobra i da ne zna zašto iz SDS-a nisu obavijestili Mirka Šarovića o tome.

  • Politika

  • 30. Sep. 2021  

  • 2

"Moguće da u stranačkoj kancelariji niko ne radi, ili možda radi, ali ne obavještavaju partijskog šefa o dopisima iz institucija Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva Srni upitana da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je iz medija saznao da je predsjednica RS-a zakazala sastanak za petak povodom odluke Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske.

Ona je kazala da su opozicioni lideri prekjučer komentarisali i usvajanje odluke Vijeća ministara o privremenom finansiranju institucija BiH, a prethodno je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik obavio telefonski razgovor sa svim predsjednicima političkih partija.

"Neki su rekli da je to u redu, a drugi da nemaju ništa protiv, ali naravno da 'ne mogu to javno hvaliti u medijima'. Kako su komentarisali u medijima, vidjeli smo", navela je ona.

Ona je naglasila da je za nju irelevantno i to što poručuju preko medija povodom poziva predsjednice Republike Srpske da se razgovara o odluci Ustavnog suda BiH o Zakonu o šumama Republike Srpske.

"Kako je moje bilo da ih pozovem, tako je i njihovo da odluče hoće li ili neće učestvovati na tom sastanku i nema tu šta više da se objašnjava", istakla je Cvijanovićeva. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...