ŠAROVIĆ OTKRIO DETALJE DOGAĐAJA U REZIDENCIJI VISOKOG PREDSTAVNIKA: “Žena Paddyja Ashdowna nam pravi kafu, a on kaže – sutra te smjenjujem!”

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović u Pressingu je iznio zanimljive detalje koji su prethodili njegovoj smjeni nakon odluke tadašnjeg visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Paddyja Asdowna.

  • Vijesti

  • 30. Sep. 2021  30. Sep. 2021

  • 0

Šarović je bio član Predsjedništva BiH u momentu kada je smijenjen.

-To je vrlo težak period moga života. Imao sam te vrste “izazova” sa sudovima, SIPA-om, NATO-om… Ashdown me je pozvao u rezidenciju, njegova supruga nam je pravila kafu. Gledali smo panoramu Sarajeva i on je kazao: ‘Ja ću te sutra smjeniti'”, ispričao je Mirko Šarović.

Dodao je kako mu je Paddy Ashdown tada kazao da je “dobar čovjek”, da nije “ništa kriv”, ali da ga mora smijeniti jer je to “jedan proces”.

Šarović je kazao da su u Lukavici Ivanić, Čavić, Kalinić sjedili i čekali odluku…

“Kad sam smijenjen shvatio sam da sam ostao sa tri ili četiri čovjeka, svi su se razbježali. Neki članovi SDS-a su otišli kod Ashdowna da se žale. Kazali su da sam predsjedavajući Predsjedništva BiH, da će izbiti velika riza, a on im je rekao da se ne sikiraju. ‘Vi ćete kukati za Šarovićem tri ili četiri dana, a onda ćete sutra otići na posao'”, kazao je u "Pressingu" N1 televizije Mirko Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...