MARINA ABRAMOVIĆ PROGOVORILA O SVOM ŽIVOTU: Dotakla se veze s umjetnikom Ulayem, iznijela i druge detalje (FOTO)

Marina Abramović rekla je kako nikad nije htjela imati djecu i da vidi svoje učenike kao svoju djecu.

  • Žena

  • 30. Sep. 2021  

  • 0

Poznata umjetnica Marina Abramović (74) nedavno je uoči svog 75. rođendana dala intervju za The Guardian u kojem je progovorila o svom životu i pogledu na svijet.

24sataFoto: Bojana Janjić/MSUB

Dotakla se svoje veze s umjetnikom Ulayem, pravog imena Frank Uwe Laysiepen, s kojim je i profesionalno sarađivala.

"Bila sam s Ulayem 12 godina. On je bio ljubav mog života. A onda me tužio. Bilo je grozno, izgubila sam i bila sam izuzetno ljuta. On je preminuo 2020. i imali smo tu lijepu zadnju godinu njegovog života kad smo postali prijatelji. Sada ga se sjećam s nježnošću", rekla Abramović.

Nastavila je pričati o drugim vezama u svom životu. Tako je spomenula vezu sa svojim dugogodišnjim dečkom Toddom Eckertom (53), koji je čak 21 godinu mlađi od nje.

"Seks mi je jako važan. Uvijek je bio. Mnogi misle da žene nakon menopauze odustanu od ideje seksa. Za mene je seks postao još i bolji nakon, zato što nemam brige oko trudnoće. Imam dečka koji je 21 godinu mlađi od mene. Divno je! Nemam problema s time da sam vrlo seksualno aktivna. Sretna sam i vidim seks neophodan dio balansa u životu, uz dobru hranu, humor i sreću", zaključila je umjetnica.

Marina Abramović rekla je kako nikad nije htjela imati djecu i da vidi svoje učenike kao svoju djecu.

"Imam samo jedan izvor energije i ta energija bi bila podijeljena između toga da sam umjetnica i majka, jedno od toga dvoje bi patilo. Svi moji prijatelji su me nagovorili da budem kuma njihovoj djeci, što je krasno", izjavila je, prenosi 24.sata.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...