IZETBEGOVIĆ RAZOTKRIO ČOVIĆEVE LAŽI: Predsjednik SDA otkrio šta je sve rekao Zoranu Milanoviću i kako je on reagirao (VIDEO)

Predsjednik SDA gostovao je u Dnevnik D Federalne televizije.

  • Vijesti

  • 01. Okt. 2021  01. Okt. 2021

  • 5

Posebno je zanimljiv bio dio razgovora u kojem je Bakir Izetbegović govorio o nedavnom sastanku s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

Na pitanje da li je o izmjenama Izbornog zakona razgovarao sa Zoranom Milanovićem u Zagrebu, Izetbegović odgovara: "Potrudio sam se da imamo jedan dobar razgovor, da ne uđemo u neke konflikte i bespotrebne rasprave, ali da ponudimo neke informacije jedni drugima, da se pokušaju neka razmišljanja i gledanja promijeniti, jer kažu da je pola istine cijena laž. Mislim da lideri u Hrvatskoj imaju pola istine koju im servira HDZ i Čović. I oni kažu da jedino što vide je slučaj Komšić. Onda ja izađem sa još 30 stvari koje trebaju da imaju u vidu."

Pojašnjava da je Stjepan Mesić ugovorio spomenuti sastanak.

"Mene je Milanović prije godinu dana zvao u smislu da trojica predstavnika Bošnjaka, Srba i Hrvata dođu na noge njemu i Plenkoviću i da mi tu razgovaramo. On možda želi posmatrati da je to bio taj sastanak. Nije. Dakle, ja nisam htio doći da predstavljam BiH, Bošnjake jer mi imamo naša tijela koja nas predstavljaju. Ali da popijem jednu kafu s njim, da razmijenimo informacije, gledanja, da neke možda predrasude pokušamo otkloniti, da malo popravimo te odnose“, kazao je Izetbegović.

Pogledajte šta je lider SDA kazao o obmanama koje se Hrvatskoj serviraju iz redova Čovićevog HDZ-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...