DRAŠKO STANIVUKOVIĆ NA PROTESTIMA: "Milorade, OVO JE USTANAK, narod je jači od sudbine, ali i od tebe"

Na početku obraćanja Stanivuković je rekao kako ovo nije protest već ustanak protiv privatne države.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2021  02. Okt. 2021

  • 0

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković obratio se na demonstracijama opozicije u Banjoj Luci te je istakao kako su se građani okupili protiv privatizovanih institucija kojima upravljaju SNSD i Milorad Dodik.

Na početku obraćanja Stanivuković je rekao kako ovo nije protest već ustanak protiv privatne države.

"Danas krećemo u borbu protiv porodičnog zuluma i domaćih Dodikovih dahija. Ovo je borba protiv privatne države i privatizovanih institucija. Ovo večeras nije protest, ovo je ustanak protiv privatne države", rekao je Stanivuković.

Poručio je kako će se građani, ukoliko žele smjenu vlasti, da još mnogo puta izađu na demonstracije.

"Ovo je naš prvi ustanak, ali morat ćemo mnogo puta ustajati i dolaziti ovdje ako hoćemo da slomimo režim, Dodika i njegovu silu. Zato smo ovdje", poručio je Stanivuković nakon čega su građani počeli skandirati "Mile, lopove".

Nakon toga, Stanivuković je poručio kako je ponosan na narod koji se okupio u Banjoj Luci.

"Kažu da je turski zulum išao do neizdrživog, ali ide i njihov. Turci nam nisu kisik i zrak uzimali, ovi nam i to uzimaju. Ponosan sam narode što smo ovdje i nikada im nećemo zaboraviti da su nas ovdje prije nekoliko godina batinali i da su sile režima protiv svog naroda upotrijebili. Tukli su nas pendrecima", rekao je gradonačelnik Banje Luke.

Nakon toga, Stanivuković je uputio poruku i Miloradu Dodiku.

"Na ovom trgu ne da su nas samo tukli pendrecima nego su i pjevali 'Ne može nam niko ništa'. Mile, narod je jači od sudbine, ali i od tebe. Trg je slobodan, Banja Luka je slobodna. Ako bih sada htio da nađem poređenje i razliku između njih i nas - oni su industrijski plin sumnjivog porijekla, a mi smo medicinski, čisti kao suze i izliječit ćemo ovo bolesno društvo", poručio je Stanivuković.

Na kraju, istakao je kako su narodi, ali i opozicija umorni od afera.

Umorni smo od njihovih afera, ali ovo će im biti posljednja koju smo razotkrili i nećemo se smiriti dok tako ne bude. Nemamo pravo na to. Koliko će lažnih referenduma raspisati i zastava na rever staviti samo da bi sakrio svoj kriminal i afere? E nećemo više dozvoliti. Umorni smo od jedne porodice i jednog imena. Kakva je to vlast? Blokirali su i ovaj grad, neće da usvoje budžet, da održe sjednicu. Govore da je Stanivuković nezreo. Oni su zreli, ali za zatvora", zaključio je Draško Stanivuković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...