KRIVOKAPIĆ JEDVA DOČEKAO DA ZAPRIJETI ĐUKANOVIĆU: "Milo mora vratiti svaki nelegalno stečeni euro"

Pozivam nadležne tužilačke organe da rade svoj posao

  • Regija

  • 03. Okt. 2021  

  • 1

Nakon što su pronađene ovjerene kopije ugovora o uspostavljanju trastova i kompanija na offshore destinacijama koje je uredio predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegov sin, predsjednik Vlade CG Zdravko Krivokapić pozvao je tužilaštvo da istraže nelegalne aktivnosti porodice Đukanović.

Informacije o navedenim aktivnostima crnogorskog predsjednika su isplivale u okviru globalnog istraživačkog projekta pod nazivom Pandorini papiri koji je sprovela nevladina organizacija MANS.

- Pozivam nadležne tužilačke organe da rade svoj posao i ispitaju navode o nelegalnim aktivnostima članova porodice Đukanović. Svaki protivzakonito stečeni euro, na štetu crnogorskih građana, mora biti vraćen u državni budžet - napisao je Krivokapić na Tviteru.

Prema njegovim riječima, pravna država i borba protiv korupcije ostaju priortitet Vlade Crne Gore.

- Milo i Blažo Đukanović su 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara - naveli su iz Istraživačkog centra MANS-a.

Iz MANS-a su dodali da je sin predsjednika Crne Gore, između ostalog, iskoristio tu strukturu da formira i dvije skrivene kompanije sa ćerkama firmama u Londonu i Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...