ZBOG NOVE AFERE CENIĆKINA IZJAVA POSTALA HIT U SRBIJI: "Na čemu si, čovječe? Reci, da svi to sadimo" (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u direktnom prenosu iz Dubaija praktično je stao u odbranu vlasnika plantaže "Jovanjica" Predraga Koluvije, kome se sudi zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom opojne droge

  • Mini market

  • 04. Okt. 2021  04. Okt. 2021

  • 1

Državni vrh Srbije već danima spinuje i ubjeđuje javnost da najveća plantaža marihuane u Evropi nije ništa toliko strašno, a da Predrag Koluvija (glavni osumnjičeni i vlasnik plantaže) i nije tako loš tip.

Građani Srbije kao da žive u nekom simulakrumu stvarnosti, te su našli način da se našale i aktuelizuju snimak iz 2017. na kome gospođa iz Bosne i Hercegovine kaže "daj da svi sadimo marihuanu".

"Došao Wigemark da me uvjeri i kaže, divno, impresionirani napretkom. Kojim impresioniran, na čemu si čovječe. Šta uzimaš, ko ti je diler, daj mi ga. Daj mi telefon da probam i ja to. Pa, da se ujutro probudim, onda daj da svi sadimo marihuanu. Daj brate, ima toliko neiskorištene zemlje. Ujutro se naduvamo, nisi gladan, nisi žedan i dobro ti", kazala je Svetlana Cenić, ekonomska analitičarka iz Bosne i Hercegovine, prenosi beogradski sajt Direktno.rs.

Cenić je 2017. komentarisala povećanje poreza i ocijenila da je to "užasna bahatost", i kada god da nedostaje novca - uvede se novi namet. Iako nije govorila o trenutnoj situaciji u Srbiji, ova gospođa kao da je predvidjela šta će se desiti i savršeno opisala kako se građani Srbije osjećaju povodom afere "Jovanjica".

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u direktnom prenosu iz Dubaija praktično je stao u odbranu vlasnika plantaže "Jovanjica" Predraga Koluvije, kome se sudi zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom opojne droge i to nakon što je na njegovim imanju zaplijenjeno skoro četiri tone marihuane. On je prošle nedjelje pušten u kućni pritvor, nakon dvije godine iza rešetaka.

"Ako pogledate, ima tu nekoliko veoma interesantnih stvari. Neću da ulazim u detalje zato što nikad sa sigurnošću ne mogu da kažem da li je nešto tačno ili nije. Prvo, taj čovjek je proveo dvije godine u pritvoru, ne postoji sličan slučaj da je čovjek za takvo krivično djelo bio dvije godine u pritvoru, a da se pritom vodi hajka zašto nije i dalje u pritvoru. Vrlo čudno složit ćete se jer on nije ubio nikoga, nije imao 10 tona kokaina ili nešto slično, već, koliko sam razumio, tonu marihuane, koliko pola okruženja, Nijemci i ostali su legalizovali. Što on također negira da je imao uopće. Ali dvije godine da provedete u pritvoru zbog nečega takvog, očigledno se neko plašio onoga što bi moglo da se čuje. Ko su ti ljudi to ćemo da vidimo", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...