ZORAN TEGELTIJA ZAPRIJETIO PODŽIĆU: “Povuci odluku o odgađanju vježbe ili pokrećem proceduru za smjenu”

Vježba je trebala biti održana od 9. do 16. oktobra na Manjači kod Banja Luke.

  • Politika

  • 05. Okt. 2021  05. Okt. 2021

  • 22

“Pozivam Vas da odmah stavite van snage predmetu odluku i nastavite planirane aktivnosti na realizaciji bilateralne vojne vježbe “Manjača 21″ te da me o tome odmah obavijestite. Ukoliko ne postupite po istom, obavještavam Vas da ću biti prinuđen da postupim u skladu sa ovlaštenjima predsjedavajućeg Savjeta ministara”, napisao u predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija u pismu upućenom ministru odbrane BiH Sifetu Podžiću, piše Istraga.ba

alt

Podžić je, podsjećamo, u ponedjeljak odgodio održavanje zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije. Kao razlog je navedena “loša epidemiološka situacija”. No, Istraga saznaje da su čelnici Srbije namjeravali u BiH poslati pripadnike 63. padobranske brigade i 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije. Vježba je trebala biti održana od 9. do 16. oktobra na Manjači kod Banja Luke.

alt

“Uvažavajući epidemiološku situaciju u BiH, poznato nam je da je u toku ove godine održano nekoliko vojnih vježbi i drugih aktivnosti OS BiH sa partnerskim zemljama i organizacijama na raznim lokacijama u BiH gdje su poštovane sve epidemiološke mjere propisane od strane nadležnih tijela BiH”, napisao je Tegeltija u pismu koje je u posjedu Istrage.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...