STEVANDIĆ ZAPRIJETIO: “Kada je potpisivan sporazum o održavanju zajedničke vojne vježbe sa NATO-om, Dodik je…”

"...je postavio uslov da se održi i vojna vježba sa Srbijom. Dakle, radi se o jednom paketu koji je dogovoren da se prvo održi vježba sa NATO-om", pa sa Srbijom.

  • Politika

  • 06. Okt. 2021  06. Okt. 2021

  • 14

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je, reagujući na odluku o odgažanju zajedničke vjne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije, "zaprijetio" je kako u našoj zemlji više neće biti održana nijedna zajednička vojna vježba dok ne bude upriličena ova sa Srbijom.

Gostujući na TV Pink, odluku o odgađanju vježbe nazvao je neprijateljskim činom.

"Kada je potpisivan sporazum o održavanju zajedničke vojne vježbe sa NATO-om, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je postavio uslov da se održi i vojna vježba sa Srbijom. Dakle, radi se o jednom paketu koji je dogovoren da se prvo održi vježba sa NATO-om, pa sa Srbijom. Međutim, opet je proradila sitna prevarantska politika iz Sarajeva, koja je uradila jednu ovakvu stvar", kazao je Stevandić.

U emisiji, koja je, sudeći prema izjavama gostiju, imala kao glavni cilj izreći što više pohvala na račun Aleksandra Vučića, Stevandić je prokomentarisao i činjenicu da BiH nije dio Vučićevog projekta "Otvoreni Balkan". To je obrazložio time da "Bošnjaci u Predsjedništvu imaju dva člana koji su bili protiv i time su preglasali jednog srpskog člana".

- Međutim, problem je i što oni koji trebaju naslijediti sadašnje bošnjačke lidere, nisu ništa drugačiji. Tako je Elmedin Konaković izjavio da treba narediti MUP-ovim da dođu na entitetsku granicu ako RS proglasi otcjepljenje. Eto to je ta njihova svađalačka politika, kazao je, između ostalog Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...