OPREZ, OD NON DO STOP: Na TikToku se širi novi izazov i izuzetno je opasan za vozače

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 06. Okt. 2021  06. Okt. 2021

  • 0

Novi izazov na TikToku nosi naziv Lug Nut Challenge, a osim toga što ne donosi ništa dobroga za svijet, izuzetno je opasan.

Izazov je da se iz zabave otpuste matice na kotaču nasumično izabranog automobila i potom se snima što će se dogoditi. Ne treba biti fizičar da se zaključi koliko je to opasno, posebno ako se dogodi u prometu.

I ne samo to. Ovo je itekako ilegalno, a lako bi moglo završiti nemalim troškovima, ali i zatvorskom kaznom.

Jedan vozač iz Massachusettsa je bio žrtva izazova i u vožnji mu je otpao kotač. Najzabrinutiji su učitelji, koji se boje da bi im netko mogao otpustiti matice na kotačima. Predstavnik lokalne šlep-službe je za medij 22News izjavio kako se radi o izuzetno opasnom izazovu koji može završiti tragično. Kaže kako u posljednje vrijeme ima sve više slučajeva u kojima ga zovu zabrinuti vozači koji su na vrijeme uočili otpuštene matice.

Stoga se trenutno savjetuje svima da prije vožnje provjere sve kotače na vozilu.

Iako je zabilježen niz slučajeva u SAD-u u kojima su otpuštene matice na kotačima, do sad nije zabilježena nijedna teška nesreća.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...