"POTRES, TRESE, BOG TE VIDIO, ZNAŠ KOJI...": Poslušajte zastrašujući zvuk zemljotresa koji je pogodio granicu Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Potres od 4.6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u srijedu u 21,57 sati na granici Hrvatske s BiH kod Buškog jezera, a osjetio se na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice.

  • Hronika

  • 07. Okt. 2021  07. Okt. 2021

  • 1

Dalmatinski portal javlja da je na splitskom području ipak utvrđena manja šteta. U 22.37 splitski vatrogasci su uklonili dio puknutog dimnjaka u Omiškoj ulici, a čini se da najviše štete ima na području Dicma.

Potres od 4.6 po Richterovoj ljestvici zabilježen je u srijedu u 21,57 sati na granici Hrvatske s BiH kod Buškog jezera, a osjetio se na širem području oko Sinja, Splita, Makarske i okolice.

Prema zasad dostupnim podacima, nije zabilježena značajnija šteta. Na društvenim mrežama dijeli se snimka popucalih zidova u jednoj kući, navodno u okolici Dicma. Također, vatrogasci DVD-a Trilj objavili su da je došlo do odrona ceste na dionici Trilj-Bisko te da cestarska služba uklanja kamenje s ceste. 

Dalmacija danas dobila je fotografiju iz Priblača na području Otoka Dalmatinskog na kojoj se vidi da je dio zida popucao i pao na krevet.

Načelnik Dicma Petar Maretić večer je proveo na terenu s vatrogascima, prenosi Dnevnik.hr.

"Izlazimo na mjesta gdje se dogodila šteta i gledamo kakva je situacija, zasad nema većih šteta, oštećenja ima na nekim starijim kućama", rekao je Maretić. "Nakon ovog velikog potresa bila su još tri manja", dodao je i kazao da je najgore stanje u jednoj kući u Krušvaru, općina Dicmo, kojoj su "zidovi popucali i odvojili se".

Zastrašujući zvuk

Dalmacija danas također je objavila snimku telefonskog razgovora koji je krenuo nekoliko sekundi prije potresa. Jedan sugovornik se nalazio u automobilu, a drugi u kući. Na snimci se čuje intenzivno micanje crjepova na krovu kuće za vrijeme potresa, pišu.

     

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...