KAD BOSANAC VOLI SPREMAN JE NA SVE: Zbog žene sagradio kuću koja se rotira, pogledajte čudo o kojem bruji region (VIDEO)

Kada se kuća gradi vječita je dilema na koju stranu za ljepši pogled okrenuti prozore?

  • Mini market

  • 08. Okt. 2021  

  • 1

Vojin Kusić iz Srpca riješio je to tako što je napravio kuću koja se rotira. Uradio je to kako bi udovoljio supruzi.

Ideja o izgradnji rotirajuće kuće tinjala je u njemu iz mladih dana.

-Kada sam pravio porodičnu kuću, žena je rekla: ‘Želim da spavaća soba bude pored puta da me bude sunčevi zraci’. Dnevni boravak je išao s druge strane. Onda joj je to dosadilo. ‘Osjećam se zatvorena kao u kavezu. Hoću da vidim ko mi uđe u dvorište, da mi je pored puta’, kazala je. Tada sam pregradio zid. Pravio dnevni boravak s druge strane i pune ruke posla. Onda sam počeo ovo raditi. Kada su me pitali zašto, rekao sam da mi je dosadilo. Žena, čas hoće s ove, čas hoće s one strane. Sada se okreće pa neka vidi kako će”, rekao je Kusić, a prenosi „Nova.BH“.

Njegova kuća se ne razlikuje od ostalih. A Kusić, za kojeg kažu da je druželjubiv, se našalio.

“Kada vidite da idu neželjeni gosti, stepenice okrenete na drugu stranu”, rekao je kroz smijeh.

Naveo je i kako je imao zanimljivu situaciju kada je organizovao feštu povodom završetka gradnje. Gosti su ušli na jednu stranu, a izašli na drugu i nisu znali kuda da idu.

Zanimljivo je da je Vojin kuću većinom izgradio i isprojektovao sam. Za sebe kaže da je samouk čovjek s osam razreda. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...