MLADEN BOSIĆ, BIVŠI PREDSJEDNIK SDS-a: „U javnosti se stvara slika da Vučić podržava Dodika, pouzdano znam…“

Bivši predsjednik SDS i delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić kaže da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi neutralnu politiku kada je u pitanju vlast i opozicije u Republici Srpskoj i da ima sve podatke o tome šta se ovdje dešava.

  • Politika

  • 08. Okt. 2021  

  • 4

Odgovarajući na pitanje kako definiše odnos predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prema opoziciji u Republici Srpskoj, Bosić, u intervjuu "Jedan" BHT-a kaže da Vučić pokušava da bude neutralan i nikada nije napao opoziciju.

"Ali se u javnosti stvara slika da podržava Dodika zato što je Dodik skoro na svakoj manifestaciji u Srbiji pored Vučića kao glavni gost. Znači, s jedne strane javnost to doživljava kao direktnu podršku Dodiku, a sa druge strane Vučić, ja sam svjedok toga, pokušava da napravi balans sa stanovišta da ne želi da on bude odgovoran za vlast u Republici Srpskoj jer je to stvar domaćeg stanovništva", kazao je Bosić.

Bosić za BHRT: SNSD-u i HDZ-u odgovara što dublja kriza,

On je kazao da pouzdano zna da Vučić ima sve podatke o tome šta se ovdje dešava. 

"Ono što pouzdano znam Vučić ima sve podatke o kriminalu i korupciji aktuelnih predstavnika vlasti u Republici Srpskoj i da ukoliko bi to htio mogao bi ovdje dovesti do nove političke situacije kada god to želi", kazao je Bosić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...