SAMSUNG S NAJVEĆOM OPERATIVNOM DOBITI U TRI GODINE: Dvije stvari bile su ključne

Tekst prenosimo sa hrvatskog Tportala.

  • HiTec

  • 08. Okt. 2021  08. Okt. 2021

  • 0

U razdoblju od srpnja do rujna operativna dobit porasla je 28 posto, na 15.800 milijardi wona (13,3 milijarde dolara), izvijestio je Samsung u petak u preliminarnom poslovnom izvješću.

To je najbolji rezultat od trećeg tromjesečja 2018., istaknuo je najveći proizvođač memorijskih čipova u svijetu.

Prihod mu je porastao devet posto, na 73 tisuće milijardi wona, najvišu razinu otkada je kompanija osnovana. Kompletno poslovno izvješće Samsung će objaviti krajem mjeseca. 

Samsungu su u ljetnom tromjesečju na ruku išli poskupljenje i veće isporuke memorijskih čipova i poboljšana profitabilnost u proizvodnji čipova za tehnološke tvrtke, tumače analitičari.

Kompanija je u četvrtak najavila da u prvoj polovini iduće godine planira početi proizvoditi najsuvremenije 3-nanometarske čipove kako bi osigurala što bolju poziciju u utrci s s liderom u tom segmentu Taiwan Semiconductor Manufacturingom (TSMC). 

Taj će dio poslovanja biti svijetla točka Samsungovog poslovanja u idućoj godini, procjenjuju analitičari.

Cijene memorijskih čipova vjerojatno će pak snažno pasti u posljednjem ovogodišnjem tromjesečju budući da potražnja za osobnim računalima slabi paralelno ublažavanju koronaograničenja, dodaju.

Primijećuju i da je Samsung u samo mjesec dana prodao oko dva milijuna novih, sklopivih pametnih telefona, što po njima pokazuje da su osvojili veći udio u tržištu cjenovno povoljnih telefona nego prošle godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...