ANALITIČARKA TANJA TOPIĆ O POLITICI LAKTAŠENKA: “Dodik pokušava isporovocirati međunarodnu zajednicu, a malo ko od građana je spreman na izolaciju...”

Topić naglašava kako je odluku o neradu u institucijama BiH smatrala besmislenom , dok novu inicijativu Dodika smatra suludom

  • Mini market

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 4

Analitičarka Tanja Topić kaže kako je najava Milorada Dodika nastavak hazardarske politike, gdje se testira i crvena linija, ali pokušava testirati i isporovocirati međunarodna zajednica.

Topić naglašava kako je odluku o neradu u institucijama BiH smatrala besmislenom, dok novu inicijativu Dodika smatra suludom.

“Pokušava da se vidi kako će oni reagovati na tu novu vrstu prijetnji koje dolaze iz Republike Srpske. Mislim da bi ova odluka , ukoliko se donose nanijeti najviše štete entuitetu Republika Srpska i najviše štete samim građanima koji žive ovdje, jer mislim da je ono što bi moglo uslijediti, a to su sankcije i izolacija nešto što je malo ko od građana ovog entiteta spreman u ime sulude politike jednog čovjeka ili nekolicine njih da snosi.”

Topić dodaje kako je pogrešno i zloupotrebljavati Narodnu skupštinu, ali da to nije prvi put da to čini lider SNSD-a, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...