SAOBRAĆAJNI KOLAPS U SARAJEVU: Glavni grad BiH je blokiran zbog...

...utrke "UCI Gran Fondo World Championship Istočno Sarajevo-Sarajevo 2021".

  • Vijesti

  • 09. Okt. 2021  09. Okt. 2021

  • 0

U Istočnom Sarajevu jutros je započela utrka "UCI Gran Fondo World Championship Istočno Sarajevo-Sarajevo 2021" zbog čega je na nekoliko sati izmijenjen režim saobraćaja, a što je uzrokovalo kolaps u saobraćaju velikom dijelu Sarajevo.

Najgore stanje je u naseljima Dobrinja i Stup.

U zvaničnom saopćenju organizatora navodi se kako “kratkotrajna obustava” treba trajati od 11 do 15 sati, zbog utrke “Mediafondo”.

Veliki broj građana izrazio je nezadovoljstvo velikim gužvama, a neki od njih su kazali i kako su od Dobrinje do Stupa putovali čak 45 minuta.

Najveće gužve primjetne su na Stupu, pojedini građani tvrde kako su zbog kolapsa od Ilidže do Otoke vozili duže od sat i po.

Podsjetimo, nastavak iste utrke zakazan je za sutra, kada će saobraćaj biti ponovo obustavljen od 10:00 do 17:00 sati zbog utrke “Grandfondo”, piše Hayat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...